Om oss

Rolands

Skreddersøm av lastebilpåbygg siden 1942


Med erfaring fra 1942 har Rolands as opparbeidet et solid renomme og stor tillit som lastebilpåbygger, og er i dag den største aktøren på dette marked i Aust og Vest Agder. Rolands tilbyr Service og reparasjon og påbygg samt kransertifisering. Rolands AS er forhandler av Effer kraner, Hiab kraner, Zetterbergs, Multilift krokløft, Laxo liftdumper, Alucar tømmerpåbygg. Rolands flyttet inn i nye lokaler på Mjåvann industriområdet.

En stolt historie

Rolands har en lang og stolt historie som lastebilpåbygger.

Selskapet ble fra starten av stiftet av Torkild Rolands som drev det frem til 1976, da sønnene Kjell Tore, Bjarne og Alv overtok driften. Fra 2005 kom Kjetil Dale inn som deleier og daglig leder.

I 2011 flyttet Rolands inn i nytt moderne bygg i Mjåvannsvegen 188, spesialtilpasset for driften.

I 2014 ble selskapet del av Arka AS som er del av Strømberg Gruppen AS. Selskapet har i dag et godt samarbeid med søsterbedriftene ARKA Rogaland, Nor Slep og Transrep.

Rolands har i alle år hatt fokus på fornuftig drift og mottok i 2005 tittel som «gasellebedrift».

Selv om markedet naturlig nok svinger i tråd med konjukturer, har vi alltid hatt fokus på en nøktern og edruelig drift. Det har bidratt til en solid økonomi og at vi har hatt en jevn og god utvikling gjennom alle år. Vi har oppnådd ærestittelen «Gasellebedrift» som følge av veksten, og omsetter nå årlig for mellom 20 og 30 millioner kroner.